Brandweer

Ruud was de enige Eggermond die een lintje ontvangen heeft sinds het bestaan van de Koninklijke onderscheidingen sinds 1815. De reden van deze onderscheiding was zijn jarenlange deelname aan de vrijwilligers-brandweer. In 1981 is Ruud bevordert tot hoofdbrandwacht. Behalve de Koninklijke onderscheidingen, ontving hij ook onderscheidingen voor het 12.5, 20 en 30 jaar dienstbaar zijn voor de brandweer.

Foto: Onderscheidingen van links naar rechts: 12.5 jaar, daarboven plaatje 20 jaar, rechts 30 jaar, rechts algemene onderscheiding.

Dat blijft in de familie
Als brandweerman verrichte mijn vader diverse heldendaden. Het heldendom zit een beetje in de familie, want de vader van Ruud Eggermond, namelijk Bertus Eggermond, heeft een familie uit het water proberen te redden. Het was ijskoud en Bertus twijfelde geen moment toen hij een auto te water zag gaan. Gezien de kou en omdat Bertus alleen was, kreeg hij alleen de dochter van het te water geraakte echtpaar uit het water.

Foto: Nieuwe uniformen voor de vrijwilligers-brandweer te Zwanenburg

Foto: Brandweer korps Zwanenburg met materieel voor de oude brandweerkazerne.

Sport was de lust en leven van Ruud Eggermond. Via de vrijwilligers-brandweer was hij iedere zondagmiddag als er autoraces aanwezig op het racecircuit te Zandvoort.

Brandweer oefeningen
Hier is een video van de brandweer Zwanenburg, toen nog met een vestiging aan de Dennenlaan. In deze video komt Ruud Eggermond ook in actie om een in de brand staande wagen te blussen. De video is gemaakt om te laten zien wat de brandweer van Zwanenburg allemaal in huis heeft. Uiteraard is men vooral bezig de brand groter te maken en was de blustechniek er niet op gericht om de brand snel te blussen. “Brandweer Zwanenburg – Film van A tot Z” is een leuke video uit een lang vervlogen tijd.

 

Heeft u de hele video van Brandweer Zwanenburg – Film van A tot Z” in goede kwaliteit en/of digitaal of bent u in het bezit van andere foto’s en video’s waar Ruud Eggermond uit Zwanenburg in te zien is of aan de productie heeft meegewerkt? Stuur Vincent dan een e-mail: vinnonaut@gmail.com