Jansje Eggermond Hilbrink

De moeder van Ruud Eggermond werd geboren op 11 februari 1910 in Haarlem. Jansje Hilbrink trouwde met Bertus Eggermond, de vader van Ruud. Zelf weet ik weinig van de moeder van Ruud, behalve dat zij graag 100 jaar wilde worden. Deze pagina is gewijd aan het levenswerk van Jansje Eggermond-Hilbrink.

Op 11 februari 2000 werd Jansje Eggermond-Hilbrink in Abcoude 90 jaar. Mevrouw Van der Most bracht namens de Gemeente Abcoude felicitaties en een mooie bos bloemen.

Afbeelding: Krantenartikel naar aanleiding van de 95e verjaardag van Jansje Eggermond. Klik op het krantenartikel om het te vergroten.

Op 11 februari 2005 werd Jansje Eggermond-Hilbrink te Abcoude 95 jaar. Burgemeester Streng van de Gemeente Abcoude bracht bloemen en felicitaties.

[Er is een krantenartikel dat Jansje Eggermond-Hilbrink 100 jaar is geworden. Deze zal wanneer die weer opduikt hier geplaatst worden.]

Op 11 februari 2010 wordt Jansje Eggermond-Hilbrink 100 jaar! De weken na haar 100e verjaardag gaat het met de gezondheid van haar pijlsnel bergafwaards. Zij overlijdt op 6 maart 2010 in Abcoude en zij is daarmee, zover mij bekend is, de oudste Eggermond geweest. We kijken hiermee terug op een sterke en bijzondere vrouw.

Afbeelding: Tekst van de rouwkaart van Jansje Eggermond-Hilbrink.